2011.05.07.
14:03

Írta: granderoma

Vidék Íze - Nápoly FC 3:6

Ebben sajnos megint több volt...

A bajnokság 3. fordulójában a korábbi eredményeik alapján az erősebb csapatok közé tippelt Nápoly FC csapatával játszottunk a számunkra nem annyira kedvező legkorábbi időpontban. Tomi hiányzott a csapatból, viszont nagy örömünkre bemutatkozott a csapatban TG és így már minden igazolt játékosunk lábában van néhány perc a Vidék ízéből... az első percek, vagy a délutáni napsütésnek vagy a HPeti 'hűdefehér 'autójáról visszaverődő fénysugaraknak köszönhetően elég álmosra sikeredtek, itt csak a szerencsének köszönhetjük, hogy továbbra is 1-1 kerek gombóc kacsintott vissza ránk a képzeletbeli eredményjelzőről. Ezután kicsit összeszedtük magunkat és mezőnyben teljesen kiegyenlített játék folyt. A félidő második felében azonban egy viszonylag egyszerű szögletvariáció után megszerezték a vezetést a Vezúviak. (később joggal lehetett az az érzésünk, hogy a képernyő jobb felső sarkában villogó R betű mellett az ismétlést vetítik le nekünk még 2-3 alkalommal) Ezt az előnyüket nem sokkal később megduplázták egy (ha jól emlékszem) jól eltalált közép távoli lövésből. (0-2) Közben mi is veszélyeztettünk, de sajnos HPeti balos rakétáit még nem sikerült finomra hangolni és a meccs folyamán 3 alkalommal is a kapufát forgácsolta szét.

Ezt követően sikerült visszajönnünk a meccsbe TG (szerintem) lövésnek szánt  egyébként tökéletes passzába sikerült beletennem a hivatalos bal lábam (1-2). Az egyenlítésünk az első félidőben Roli lábában maradt, aki az ellen kapusának és védelmének megzavarodását használhatta volna ki, de sajnos lövése az üres kapu mellé ment.

Fordulás után több alkalommal is veszélyesek voltunk, de a szerencsével sajnos hadilábon álltunk. Ahogy ez lenni szokott, a digók ezt meg is büntették és ők bezzeg majd tökéletes helyzetkihasználásukkal és 2 gyors góllal majdnem eldöntötték a meccset (1-4).

Becsületünkre legyen mondva, nem adtuk fel és visszaküzdöttük magunkat. Először az ellenfél kapusának passzát sikerült levadásznom és a kapuba pöckölni, majd a nem túl jól visszapörgetett labdámat Roli nagyon harcosan, az emberével együtt (úgy emlékszem megpattant kicsit) bombázta a kapu bal oldalába (3-4).

Az ezt követő percekben megint elhihettük, hogy lehet pontszerzés ebből a derbiből, HPeti mellett Huba is behúzhatott egyet a kapufa rubrikába, azonban sikerült újabb elképesztő rövidzárlatot produkálnunk és nagyjából 1 perc alatt újra végignéznünk a korábban már közelről csodált szögletvariációt kialakítva ezzel a legendás, de számunkra ezúttal keserű végeredményt. (3-6)

Kezdő: Krisztián (Muslera) - TG, Tsabee, Laci, Huba, HPeti

Cserék: Roli, BPeti

Végül engedjetek meg egy kis személyes eszmefuttatást. Úgy gondolom, h 3 meccs után nem elvárható, hogy támadásban sziporkázzunk és hibátlan, kombinatív játékkal rukkoljunk egyből elő. Ettől függetlenül az erősségeinkre játszva, próbálunk HPetinek lövőhelyzeteket teremteni és ezen túl is még meg vannak a lehetőségeink 3-4 alkalommal a kapu előtt és szerintem 5-6 rúgott góllal (még, ha volt közte szerencsés is) meccseket kell nyernünk. A védekezésünk viszont sajnos az esetek többségében még nagyon instabil és ezen a területen kevésbé van szükség az összeszokottságra. Ami szerintem hiányzik, Muslerától és a védőktől (valamint a cseréktől) még határozottabb irányítása a többieknek illetve az elől és a középpályán védekezőktől több segítség és főleg a emberük végigkövetése az ellen akcióinak során.

DE! Elkeseredésre semmi ok, hiszen jó kis társaság van kialakulóban, a bajnokság az eddig látottak alapján az ellenfeleinket tekintve elég jó színvonalat képvisel; a meccsek korrekt, sportszerű keretek között zajlanak és nem utolsósorban Huba közel lakik a pályához...

Jövő héten javítunk!

P

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkizefc.blog.hu/api/trackback/id/tr452884888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PistolPete 2011.05.08. 19:40:54

Hát először is gratula az összefoglalóhoz Peti, igazán jól sikerált. Lényegre törő, szórakoztató, olvasmányos írás. A meglátásaiddal azonosulni tudok, annyit fűznék még hozzá, hogy néha jó lenne, ha pályára rakott szív méretét növelni tudnánk...Bár ez az akadályban is azért időben tartott éppúgy, mint a védekezés összeszokása. Ez utóbbi tűnik a nehezebb feladatnak...de nem ennek a társaságnak ;)
Csiszolgassuk, csiszolgassuk...

Gabrielt 2011.05.12. 08:52:31

Jó kis összefoglaló Peti! Viszont vigyázzatok (Huba), nehogy Peti rátokragassza a szánalmas romanista melankóliáját (úgysemnyerünksohasemmit, úgyiskiesünkhamarosan, denálunknemköltenekmilliókatsztárokra, éstottihetvenéveseniskapfélórát) Csak vicceltem...bocs Peti, hajrá ;)
süti beállítások módosítása