2011.07.23.
14:31

Írta: granderoma

Vidék Íze – Goodwill Consulting 2:1

Első bajnoki szezonunk utolsó mérkőzésére került sor tegnap, aminek nem kevesebb tétje volt, mint a szezon közben kitűzött Alsóházi bajnoki cím elérése. Ehhez – köszönhetően a múlt heti balszerencsés és/vagy sportszerűtlen vereségünknek – nem volt elég legyőzni aktuális ellenfelünket; a sok, gyors fiatalból álló és irigylésre méltó cheerleader gárdával rendelkező GC gárdáját (a következő szezonra való felhívás: Vidék Íze FC futballista feleségei egyesüljetek!), de az alapszakaszból 4 ponttal többet hozó Krízis csapatának botlását is ki kellett szurkolnunk. (cikkünk írásának pillanatában még nincs hírünk arról, hogy végül 5. vagy 6. helyen végzett alakulófélben lévő, de sokra hivatott társaságunk.)

Sajnos a szezon végére sem épült fel 2 kulcsjátékosunk, így Laci és Muslera (illetve most már Marchetti) nélkül álltunk fel, de a legnaposabb városból sietett segítségünkre testvércsapatunk, az Útakadály és Csokival a kapuban, valamint TG-vel a védelem tengelyében megerősödve, 2 cserével vágtunk Neki az ütközetnek.

Azt hiszem a szezon egyik legérettebb játékát nyújtva, helyenként okosan adogatva, higgadtan, hátul jól zárva és egymást segítve kezdtük a mérkőzést és helyzeteink nem is maradtak el, míg a másik oldalon nem igazán volt jele annak, hogy az ellen gólt szerezhet. Aztán egyszercsakhogyhogycsaknem mégis! (0-1) Pffff…nehezemre esik ezeket a mondatokat leírnom :), de Tsabee barátunk körülményessége és rég nem látott, eget verő hibája kellett ahhoz, hogy hátrányba kerüljünk. :P Az ilyen és ehhez hasonló hibákat még ’serdülő 2’-ben szokták elkövetni a kis lurkók, akiket aztán gyorsan el is tanácsol az edző Gabesz bá, hogy nézzen valami más sport után. Tegnap este mi is egyeztettünk Hubával, de nagyon szűk a keretünk és Tsabee egyébként is időben fizet és nagyon lelkes! :)

De érezte ő is ezt és a kapott gól után a pályát felszántva, jó megoldások sorozatát bemutatva kisvártatva egy gólpasszal ’kért a csapattól’ bocsánatot. Mesteri szögletét HPeti vágta a kapu bal oldalába. (1-1)

Kiemelni senkit nem tudnék, mert tényleg csapatként uraltuk a meccset, az ellenfélnek igaz helyzetére nem is nagyon emlékszem (mindez persze nem von le semmit sem Csoki bácsi magabiztos teljesítményéből), egy-egy alkalommal kellett csak a kapu előterében takarítanunk. Végül HPeti remek egyéni alakítása és az ellenfél kapusának hibája tette lehetővé, hogy megszerezzük a vezetést, mivel helyzetekben és szép megoldásokban nem volt hiány, ezért úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten. (2-1)

Ezt követően jól védekezve, az ellenfélnek kevés teret adva hoztuk le a hátralévő perceket és, ami igazán pozitív, hogy csak az utolsó néhány percben (ez már talán a fáradtságnak volt betudható) akadtak gondjaink a labdafelhozatallal, egyébként többnyire meg volt a szükséges mozgás és az üres ember ahhoz, hogy a földön járatva vigyük fel a labdát. Szintén pozitívum, hogy a korábbi egyből 'gólpasszaink' helyett, az egyszerűbb megoldásokat választottuk, ennek köszönhetően a labda is többet volt nálunk és tudtuk a játékot irányítani. Újdonság volt még és a jövőre nézve biztató, hogy alkalmankénti felíveléseinknél, kidobásainknál Huba és Roli is nyugodtan megtartotta és a érkezőket megvárva játszotta meg a labdát a korábbi elsőszándékos megoldások helyett. Ha valami kimaradt volna, akkor várom a hozzászólásokat!

És közben újra meglátogattam a metrosport honlapját! Múlt heti, kevésbé sportszerű tettét kicsit kompenzálta a Krízis gárdája, így...

BAJNOKCSAPAT!-BAJNOKCSAPAT!

Alsóházi bajnok a VIDÉK ÍZE FC!

Gratulálok mindenkinek!

Az első szezont hamarosan egy kis szezonértékelővel zárom majd le!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkizefc.blog.hu/api/trackback/id/tr503091420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PistolPete 2011.07.25. 21:06:22

Méltatlanul keveset látogatott a blogunk, holott a szerző által keltett színvonal magassága Himalájai csúcsokat ostromol :)
Olvasmányos, lendületes írás lett - megint. Külön köszönet általam is az szegedi helyőrség tisztelettevése előtt, kellettek.
Következő szezonban egyértelmű cél a felsőházi rájátszásba jutás. Ha meg már ott vagyunk, akkor bármi előfordulhat ugye...
:)

Jó pihenést mindenkinek, remélem az őszi etapra mindenki felépül.

endrace 2011.09.03. 11:47:57

hol a beígért poszt? :)
süti beállítások módosítása