2011.04.29.
08:53

Írta: PistolPete

Vidék Íze - Fanatics 4:4

Megint négyet kaptunk, igaz, most ugyanennyiszer mi is beköszöntünk odaát.

Csere nélkül mentünk neki az ütközetnek, így mindenkinek be kellett osztani az erőtartalékait. Ellenfelünk a kezdéskor még kevesebb emberrel rendelkezett pár percig, talán ha az elején a torkuknak ugrunk, akkor berámolhattuk volna a vezető találatot, de ez a taktika ugye az ATP tartalékok idő előtti kiürüléséhez vezetett volna, így mindkét oldalon viszonylagos nyugalommal indultunk neki az ütközetnek.

Krisztián gondoskodott a retro hangulatról, amúgy Grosics módjára, kesztyű nélkül védte végig a meccset :) Az első percek álmoskás játékát az ellenfelünk törte meg egy góllal (időközben teljes létszámra duzzadtak...). Hamar jött a válasz, Roli bedobását Huba fejelte a kapura/kapusra, akinek sikerült valahogy beszerencsétlenkedni a játékszert, így ismét egál volt. Aztán megint odaátról jött a következő találat, Csabi rúgott földbe egy felpassznál, a fanatics rutinos öregjei pedig könnyűszerrel vitték gólig a 2-1 elleni szituációt.

Hál' istennek erre is volt válaszunk: Tomi ugratta ki remekül (jobb külis ívelés) Csabit, aki 7-8 méteren egyből a levegőből félfordulattal célozta meg a kaput, a lövésbe még beleért a kapus, azonban az újabb egyenlítő találatot nem sikerült megakadályoznia. (2-2). Ha jól emlészkem, akkor az első félidőben már nem változott az eredmény.

A második etapban aztán megint a megszokott menetrend szerint a túloldalról jött a gól, egy kapu előtt keveredést követően ellenfelünk nyurga embere szép találattal lőtte ki a hosszút legnagyobb bánatunkra...(2-3). A védekezést egyébként nem sikerült jól szerveznünk, ebben én is ludas vagyok, hiszen bár megbeszéltük, hogy ketten Csabival fogunk hátul vitézkedni, a vérem mégis vitt előre. Ennek mondjuk egyszer meg is lett az eredménye :) Egy hátsó labdaszerzést követően "megiramodtam" vagy inkább "lendületbe jöttem" a pálya bal oldalán, leszállt a lila köd (Csabi már a saját térfelünkön biztos volt, hogy ebből nem lesz passz:) ), a kicsit hosszan megtolt labdára azonban az ellenfelünk kapusa rossz ütemben jött ki, így viszonylag kiszorított helyzetből sikerült elpöcizni mellette a labdát, ami az újabb egyenlítőt jelenetette. (3-3)

És ekkor olyan történt, ami ezen a meccsen még nem, nevezetesen megszereztük a vezetést! Tomi kavart a középpályánál, valahogy sikerült lövőhelyzetbe kerülni, a kipattanó löketre Roli csapott le, és közelről szerezte meg a vezető találatot! Én üvöltöttem egyet, mert éreztem, hogy egyébként jobbak vagyunk, és meglehet a meccs, nagyon kellett ez a gól...(4-3)

Védekezési hiányosságaink azonban sajnos újabb gólra predesztináltak bennünket, ezúttal Hubáról lőtték az egyenlítő találatot, melynél a kilencesről eleresztett lövés talált utat a lábak erdejében a kapuba - szegény Krisztián nem sokat láthatott belőle...(4-4)

 

Azt hiszem mindenki egyetért abban, hogy ez egy abszolút nyerhető meccs lett volna, még így is, hogy nem volt cserénk. Ha lett volna, akkor egy fokkal könnyebben :)
Korrekt volt az ellenfelünk is, nem voltak nagy csörték, bár az első sárga lapunkat Csabi azért összeszedte :)

Még mindig keveset beszélünk, Krisztián nyugodtan irányíthatsz a ketrecből, ha látod, hogy lóg az ember. Többet kellene beszélnünk, talán  a passzoknál is változatosabb kombinációkkal kellene előrukkolnunk - de azt hiszem ez az együtt töltött percekkel megjön majd, csak idő kérdése.
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkizefc.blog.hu/api/trackback/id/tr382863853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrielt 2011.04.29. 10:37:16

Gratula! Hajrá mpst már az első győzelemért!

tyetyo 2011.04.29. 19:53:33

Egy kis kiigazítás :):
Az első gólnál adtam el a labdát, azt egalizáltad Huba a fejessel, a félidő végén 2-1-re mentünk. Második félidő elején kaptunk kettőt, aztán jött a szólód, utána már stimmt minden :)
Ami pedig a meccset illeti: sajnos védekezésben vagyunk puhányak és határozatlanok. Mindig aki hátrébb van, annak kell osztania az embereket, amit aki előtte áll, el is kell fogadnia. Sokszor védekezésben el vagyunk csúszva, légüres térben mozgunk, nem embert fogunk. A szabad labdákra későn reagálunk, a sárgám is annak volt köszönhető, hogy messzebbről repültem be mindig, mert úgy éreztem oda kell mennem segíteni.

tyetyo 2011.04.29. 19:55:20

Ja és még valami:
meccs közben ne veszekedjünk, ne indulatoskodjunk, max. az ellenféllel. Meccs végén mindenki nyugodtan elmondhatja, ami a lelkét nyomja, de előtte benn a pályán csak tüzeljük egymást, ne hibáztassunk senkit. És biztos passz!!! Ezt jegyezzük már meg ...
süti beállítások módosítása